“The invisible extintion” – filmvisning og etterfølgende paneldiskusjon på BIFF

“The invisible extintion” – filmvisning og etterfølgende paneldiskusjon på BIFF

Bergen Internasjonale Filmfestival 2022 finner sted 19.-27. oktober i år.

En av filmene som vil bli presentert under festivalen er «The invisible extinction» – en dokumentar som ser på en potensiell fremtidig stor helsekrise knyttet til utryddelsen av bakteriemangfold. Historisk og biologisk har sunne bakterier vært grunnlaget for livet på jorden, og funksjonen til menneskekroppen avhenger i større eller mindre grad av bakteriefloraen inne i dem. Men nylig har noen av de nye oppfinnelsene som antibiotika, ultraprossesert mat eller sterile leve- og arbeidsmiljøer bidratt til å destabilisere balansen mellom mikroorganismer. Først nylig begynte forskerne å kartlegge potensielle konsekvenser av denne utviklingen.

Søndag 23. oktober kl 18:00 i Kulturhuset i Bergen samles et panel bestående av forskere fra forskjelllige felt for å diskutere filmen og prøve å komme med forslag til hvordan vi kan beskytte mikrobiomet vårt.

Panel:

  • Anette Susanne Bøe Wolff – Professor fra forskningsgruppe for Endokrin medisin, Klinisk Institutt 2, UiB/ medisinsk avdeling, Haukeland universitetssjukehus
  • Randi Jacobsen Bertelsen – Leder for prosjektet BRuSH, Klinisk Institutt 2, UiB og prosjektleder i CAMRIA
  • Trygve Hausken – Professor Emeritus for prosjektet Hjerne-Tarm-Mikrobiota aksen ved Klinisk Institutt 1, UiB
  • Henriette Christie Ertsås – (Forskning Til Folket) formidler for CAMRIA, UiB

Arrangementet er gratis og vil foregå på norsk, i samarbeid med CAMRIA og Forskning til Folket.

Les mer om filmen her: https://www.biff.no/f/the-invisible-extinction/5271, og om paneldiskusjonen: https://www.biff.no/article /vern-om-ditt-mikrobiom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *